Talent Acquisition Manager - EIFFEL

Utrecht, Netherlands · L658

Description

Organisatie
In 1992 richtte Ferdi van Dommelen EIFFEL op. Daarmee legde hij zich toe op de inzet van interim professionals op het gebied van legal, finance en process. De naam is geïnspireerd op het ontwerp van de EIFFELtoren; slim en solide. Zó solide dat de toren er onbedoeld na meer dan 100 jaar nog staat.

EIFFEL richtte zich op het leveren van extra toegevoegde waarde aan zijn klanten met behulp van - onder andere - een hoog kennisniveau en topsportmentaliteit. In 2008 legde EIFFEL nog meer nadruk op haar toegevoegde waarde door oplossingen te bedenken die meer opleveren dan ze kosten. Anders gezegd: oplossingen die een resultaat garanderen. EIFFEL heeft klanten in verschillende segmenten lokale en rijksoverheid, zorg, financial services, handel en industrie en utilities.

Onze klanten noemen ons geen consultant, maar met enig ontzag ‘Eiffelaar’ - een titel die we trots dragen. Deze titel is ontstaan omdat we een bijzonder, eigen profiel hebben. Een profiel waarvoor onze klanten steeds weer bij ons terugkomen en waardoor we kunnen bouwen aan hechte relaties, die steeds sterker worden.

De kracht van de Eiffelaar bestaat allereerst uit het combineren van gespecialiseerde kennis van legal, finance en process. Daarnaast zijn we goed in teamwork (zowel intern als samen met de klant), het simpel maken van complexe zaken en het overtuigend waarmaken van onze resultaatsgarantie. Maar waarmee we vooral opvallen is onze sterke, eigen en sympathieke persoonlijkheid.

Al vroeg in ons bestaan haalden wij topsporters dichter naar ons toe, omdat we zagen dat er voor ons veel lessen te halen zijn uit de manier waarop zij hun weg naar succes uitstippelen. Wij herkenden onszelf in de ambitie om het hoogst haalbare te willen halen.

Al snel leerden we dat je, op weg naar het bereiken van je doel, soms andere keuzes moet maken dan dat je zou denken. Bijvoorbeeld dat je je energie niet moet steken in de omstandigheden die je in de weg zitten op weg naar je doel, maar dat je je moet richten op wat je wél kunt beïnvloeden.

Onze drijfveren gaan verder dan hard werken en goed presteren. Wat ons kenmerkt is inspiratie, passie en een gezonde ambitie om het steeds beter en slimmer te willen doen.

Doel van de functie
EIFFEL versterkt de teams continu met slimme juristen, financials en bedrijfskundigen. Dat doen ze via het uitgebreide netwerk van 600 professionals, maar vooral met een ambitieus en professioneel recruitmentteam. Jij als Talent Acquisition Manager bent verantwoordelijk voor het toekomstgericht verder ontwikkelen van de Recruitment organisatie. Het vak Recruitment bevindt zich midden in een digitaliseringslag en aan jou de uitdaging om in te spelen op deze snel veranderende wereld binnen het vakgebied Recruitment.

Inhoud van de functie


Plaats van de functie in de organisatie
Je rapporteert aan M. Noomen, Directie en geeft leiding aan vijf Recruiters met een groeidoelstelling naar 10.

Requirements

Benefits

EIFFEL biedt een fulltime functie op één van de belangrijkste plekken in de organisatie. Daarbij horen goede arbeidsvoorwaarden, een team van ervaren recruiters om je heen en de ruimte om actief mee te denken over de innovatie van ons sollicitatie- en organisatieproces. Recruiten is bij EIFFEL een strategische en veelzijdige rol, dus jouw takenpakket gaat verder dan werving en selectie. Je denkt mee over positioneringsvraagstukken en manieren om kandidaten creatief te benaderen. Het hoofdkantoor in Arnhem is je basis, met locaties door het hele land. Natuurlijk hoort daar een leaseauto bij.

Apply for this job