Challenger - Econocom

Nieuwegein, Utrecht, Netherlands · L650

Description

Organisatie

Econocom is een Frans familiebedrijf en ontstaan in 1974. Ze zijn een Europese provider van business-to-business services op het gebied van digitalisering. Momenteel zijn ze actief in 19 landen met meer dan 11.000 werknemers. Vanuit de visie dat iedere duurzame digitale innovatie start bij de gebruiker en met een unieke combinatie van technologische en financiële expertise, vergroot Econocom de wendbaarheid en het succes van organisaties. Econocom ontwerpt, financiert en begeleidt de digitale transformatie van bedrijven.

Econocom Nederland is met 300 professionals actief binnen drie verschillende activiteiten: Technology Management & Financing, Products & Solutions en Product en Services. Zij bieden concrete, relevante oplossingen aan die de toegang tot digitale technologieën vereenvoudigen. Kortom, hun visie is dat de beschikbaarheid en het gebruik van digitale apparatuur belangrijker is dan het bezit er van. Dit maken zij mogelijk door maatwerk oplossingen inclusief services op het gebied van digitale transformatie te bieden aan bedrijven en instellingen in geselecteerde markten. In Nederland zijn ze actief binnen de volgende marktsegmenten: overheid, onderwijs, zorg en het groot MKB.

De kernwaarden van Econocom zijn Moedig, Oprecht en Anticiperen en vormen de rode draad in al hun samenwerkingen. Hun werkwijze is persoonlijk, concreet en altijd een stap extra willen zetten.


Doel van de functie
Als Challenger bij Econocom ben je verantwoordelijk voor het beheren, ontwikkelen en gestructureerd benutten van commerciële proposities van Econocom binnen groot MKB. Dit doe je vanuit een brede integrale benadering.

Inhoud van de functie

Je brengt samen met de klant behoeftes in kaart en draagt een waardevolle en passende oplossing aan waarbij zowel de inhoudelijke als commerciële doelen centraal staan. Je werkt voornamelijk op strategisch niveau met directie en C-level bij klanten. Je handelt proactief, komt afspraken na en hebt een natuurlijk talent om te communiceren en te organiseren. Jij bent een deal closer in hart en nieren, die in staat is proposities te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarbij zoek je steeds weer nieuwe wegen, weegt kansen af tegen risico’s, maakt keuzes en neemt daarvoor de verantwoordelijkheid.

Als Challenger weet je op een toegewijde en professionele manier de toegevoegde waarde van de dienstverlening van Econocom over te brengen. Je bent steeds het eerste aanspreekpunt voor de klant en verantwoordelijk voor de relatie met de klant. Jouw ervaring en kennis op het gebied van Solution Selling, maakt dat jij complexe bedrijfsvragen kan omzetten in concrete oplossingen. Je hebt hier in een eigen visie en handelt als strategisch adviseur op hoog niveau. Je eigen aanpak, stijl en persoonlijkheid zijn bepalend voor jouw succes. Je bent daarmee in staat om een branche je dusdanig eigen te maken en je zo te profileren dat partijen jou gaan zien als Trusted Advisor.

Je komt terecht in een resultaatgerichte en dynamische omgeving waar volop ruimte is voor eigen initiatief.

Plaats van de functie in de organisatie

De functie is onderdeel van een Salesteam bestaande uit vier personen, met groeipotentie van zes Sales, Supporteam en Marketing. Je rapporteert aan de Director Privaat.

Requirements

Als Challenger beschik je over een netwerk op strategisch niveau en ben je in staat om “deuren te openen”. Verder beschik je over:

• Afgeronde opleiding op HBO of academisch niveau;
• Een commerciële drive en ben je aantoonbaar succesvol als Consultative Seller;
• Minimaal 5 jaar Sales ervaring binnen een top 500 bedrijf is een pré;
• Ervaring op het gebied van het vertalen van complexe bedrijfsvraagstukken naar gerichte oplossingen;
• Kennis van Solution Selling en digitale strategische omgevingen;
• Een assertieve en flexibele persoonlijkheid;
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels

Benefits

• Salarisindicatie tussen de €60.000 en €90.000 OTE;
• Uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden die passend zijn bij de groeiambities van Econocom;
• Onderdeel hiervan is een bonusregeling;
• Secundaire arbeidsvoorwaarden o.a. pensioenregeling;
• Leaseauto

Apply for this job