Lead Categorie Manager

Bunschoten-Spakenburg, Utrecht, Netherlands · Bouwmaat · L673

Description

Bouwmaat is dé groothandel voor bouwmaterialen en is gebouwd op één grondgedachte; alles voor slimmer bouwen. Het assortiment, de service tot en met de openingstijden van de vestigingen. Alles draagt er toe bij dat de klant van Bouwmaat zo efficiënt mogelijk haar werk kan doen. Bouwmaat is met haar 46 vestigingen een zeer succesvolle groothandel voor professionals in de herstel-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Bouwmaat staat altijd klaar voor hun klanten, zodat ze succesvol kunnen werken. Met kwaliteitsproducten, diensten en professionele kennis. Daarom staat op al hun gevels: Alles voor slimmer bouwen. Dat waarderen hun klanten. Ze komen graat terug. Ook omdat ze de Bouwmaat medewerkers professioneel en betrokken vinden. Niet voor niets investeert Bouwmaat veel in de kennis en vaardigheden van zijn medewerkers. De beleving van de consument staat voorop. De klant en wij: samen maken wij dagelijks het verschil.

Bouwmaat heeft alles op het gebied van bouw, hout, sanitair, elektra, gereedschappen, ijzerwaren, verf en keukens. Dat maakt Bouwmaat de slimste keuze voor iedere professional in herstel, renovatie en onderhoud. Naast eigen merken verkoopt Bouwmaat ook A merken (Knauf, Festool, Bahco, Milwaukee, Geberit, Schonox, Makita, Ytong, Sikkens etc.). Bouwmaat loopt graag voorop samen met de belangrijkste partners uit de branche om haar klant zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

Bouwmaat biedt haar klanten meer dan 12.000 artikelen online. Hiermee is Bouwmaat de grootste webshop in bouwmaterialen. Zij leveren de bestelling vaak al de volgende dag. De klant kan zelfs een eigen tijdstip kiezen waarop hij/zij geleverd wil krijgen. De klant kan er ook voor kiezen om haar bestelling af te halen in een van de vestigingen in Nederland.


Werken bij Bouwmaat: dat is werken bij een grote organisatie. Eentje waar de informele cultuur hoog in het vaandel staat, je kent iedereen. En waar ze eigen initiatief waarderen en belonen. Ze vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Dat stralen ze uit.


Doel van de functie

Als Lead Categorie Manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van financiële en formule resultaten door sturing en ontwikkeling op commercieel beleid, commerciële services en categorieën alsmede leveranciers van merk artikelen. Aanvullend als onderdeel van het leiderschap team aangewezen om richting en versnelling te brengen in vernieuwingen. Als Lead Categorie Manager richt jij je op het gebied van productmanagement op artikelen die speciaal voor Bouwmaat worden geproduceerd. Op basis van de categorie strategie bepaal jij welke artikelen onder eigen merk worden geïntroduceerd, gehandhaafd en gesaneerd.

Mede op basis van interne- en marktontwikkelingen en creatief inzicht wordt proactief gereageerd middels nieuwe concept ontwikkeling. De klant staat bij deze beslissingen altijd centraal.


Inhoud van de functie:

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

Plaats van de functie in de organisatie

Als Lead Categorie Manager geeft je leiding aan een team van drie; de merchandising data specialist, de Categorie Manager en de Assistent Categorie Manager. Je rapporteert aan de Manager Inkoop & Categorie Management.

Requirements

Benefits


Contact

Paulien Knuppel

[email protected]

06-20405099

Apply for this job